tiistai 8. syyskuuta 2015

Klassikkoherkku gluteenittomana ja maidottomana

 Mokkapalat on varmasti kaikille tuttu herkku.
Ehdottomasti lasten mieleen, mutta ainakin tämä allekirjoittanutkin
 tykkää siitä edelleen yhtä paljon kuin silloin lapsena.

Koska meillä täytyy nykyään olla gluteenitonta ja maidotonta
tein myös mokkapalan kaikille sopivaksi.
GLUTEENITON JA MAIDOTON MOKKAPALAT

4 kananmunaa
3 dl sokeria
200g  maidotonta margariinia
2 dl kaurajuomaa
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
6 dl Semper karkeaa jauhoseosta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus

50g maidotonta margariinia
6 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
n.4dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe lisätään siivilän läpi.
Kananmuna-sokeri vaahtoon sekoitetaan vuorotellen
 sulatettu ja jäähdytetty rasva sekä kaurajuoma.
Lopuksi kuivat aineet.
Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.

Kuorrutus: Sulata margariini. Lisää muut aineet. Sekoita.
Kaada hieman jäähtyneen pohjan päälle.
Koristele nonparelleilla/stösseleillä.
Herkuttele ja nauti!

Mulla on nykyään aamupäivisin omaa rauhallista aikaa.
Vauva nukkuu silloin pidemmän pätkän.
Isommat vielä koulussa.
Herkästi aika menee siihen, että alkaa suorittamaan pois alta kaikkia kotitöitä,
mutta hyvä olla välillä myös hieman itsekin.
Kuppi kahvia ja vaikka lehden lukemista.

Eilen meillä pyörähtikin oikea arki käyntiin, kun mies lähti isyyslomalta takaisin töihin.
Heti ensimmäisenä päivänä saatiin vauvan kanssa lähteä esikoista kuljettamaan harrastukseen.
Samalla myös pakolliset ruokaostokset hoitaa.
Hieman vaan hankaloittaa, kun minullehan tehtiin hätäsektio ja vauvaa painavampaa en saisi vielä kantaa.
Erityisen varovainen pitäisi olla, kun sisältäni jouduttiin ompelemaan normaalia enemmän.
Siinä sai kaupassa miettiä, mitä ostaa ettei lasti käy aivan liian painavaksi.
Illalla taas sai miettä, miten suorittaa koiran iltapissatuksen.
Vauvalla kun on iltaisin tapana olla hereillä ja tankata maitoa vähän väliä.
Onneksi tytöt ovat jo isoja ja heistä on paljon apuakin!

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Heh, samoin kävi itsellä kuin näin muiden kuvia :)

      Poista
  2. Mokkapalat maistuu aina, mutta mä en laita mitään päälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä maistuu. Ja ei siihen tosiaan välttämättä tarvitsis mitään strösseleitä tms.mutta tuntuu että lapsille se on Se Juttu! :)

      Poista
  3. Mokkapalat on ihan parhaita! Itse olen tehnyt gluteenittomana ja käyttänyt perunajauhoja vehnajauhon tilalla. Kivaa viikkoa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Jaa, perunajauhojakin voisi käyttää. Missä suhteessa niitä sitten tulee?

      Poista
  4. Mä joudun leipomaaan juurikin gluteenittomana ja laktoosittomana ja pakko myöntää, jotkut ovat jopa parempia, kuin "normaalit".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, itse huomattiin samaa että joskus ovat jopa parempia. Sitten maidoton versiokin on monesti just parempaa!

      Poista