lauantai 10. elokuuta 2013

Mehevä mustikkapiirakka

Tässä olisi reseptiä mustikkapiirakkaan minkä tein heinäkuun loppupuolella.
On kyllä mehevä, muhkea ja maistuva.



2 munaa
2dl sokeria
1dl kermaa
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl margariinisulaa

Väliin
200g mustikoita

Pinnalle
50g margariinia
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen kermamaito,
margariinisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 24-25cm irtopohjavuoka. Kaada vuoan pohjalle taikina tasaisesti.
Ripottele pinnalle mustikat.
Nypi kulhossa pehmeä margariini, sokerit ja vehnäjauhot. Kaada muruseos mustikoiden päälle.
Kypsennä piirasta 200asteessa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.

4 kommenttia:

  1. Nam nam! :-) Mustikkapiirakka on niin hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ja sitä täytyy saada aina loppukesästä!

      Poista
  2. Oi, mustikkapiirakka on jotakin niin ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, varsinkin tuoreista mustikoista :)

      Poista