tiistai 11. maaliskuuta 2014

Viime viikkoisia herkkuja

Eräänä iltana kaverini tuli meille viettämään kanssani leffailtaa.
Kun leffan aikana oli herkkuja karkeista ja sipseistä,
niin päätin tehdä jotain suolaista tarjottavaksi.
 Kauan olen miettinyt kyseisen piirakan valmistamista.

 Ohje on alunperin jostain k-ruokakaupan lehdestä.
Hieman sitä muuttelin, ja näin sen tein..

Broileri-aprikoosipiiras

1pkt (400g) piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte
1 keltainen paprika
300g broilerin fileesuikaleita, marinoimaton
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippurisekoitusta
4 rkl Thai Sweet chilikastiketta
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
2 dl mozzarella-juustoraastetta

Munamaito
3 kananmunaa
3dl maitoa
ripaus suolaa
ripaus pippurisekoitusta

Ristikon voiteluun
kananmunaa

Pinnalle
 1tlk (420g) aprikooseja

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
 Kuutioi paprika. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. 
Lisää joukkoon paprika, suola, pippurisekoitus ja chilikastike. 
Hauduta kannen alla noin 5minuuttia. Lisää persilja ja basilika. 
Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon vielä juustoraaste.

Kauli puolet sulaneesta piirakkataikinasta pyöreäksi levyksi ja nosta taikina piirakkavuokaan (halkaisija n. 24cm).
 Pistele pohja haarukalla. Paista 175 asteessa 10 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

Ota vuoka uunista. Levitä broileri-paprikaseos esipaistetulle pohjalle.
 Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. 
Kaada munamaito vuokaan täytteen joukkoon.

Kauli puolet taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n 18 x 26cm)
 ja leikkaa siitä taikinapyörällä 9 parin sentin levyistä suikaletta. 
Voitele suikaleet munalla ja levitä ristikoksi piirakan pinnalle.

Pane ruutuihin hyvin valutetut aprikoosinpuolikkaat. 
Nosta piirakka takaisin uuniin ja paista 175 asteessa noin 50minuuttia uunin alatasolla.
 Anna piirakan vetäytyä foliolla peitettynä hetki ennen tarjoilua.

Mulla kyllä kävi niin ettei kaikki ainekset, siis viimeiseksi laitettu munamaito,
mahtunutkaan vuokaan. Hieman jäi ohjetta pienemmäksi määräksi,
mutta eipä sitä huomannut. Oli muuten herrrkullista piirakkaa!

Sitten olin tuota leipomishetkeä ennen innostunut eräänä iltana leipomaan sämpylöitä.
Siinä vaiheessa kun itse sämpylöitä olisi pitänyt alkaa pyörittämään innostus hieman laski.
Päätin kokeilla miten leipä onnistuu uunipellillä.
Hyväähän siitä tuli! Hieman vaan olisi saanut olla isompi taikina uunipellin kokoon nähden.

Kyllä on muuten hyvää vastaleivottu sämpylä johon margariini sulaa.
Namskis! Miksiköhän ei tuu tehtyä useammin.
Itsetehty leipä on vaan <3
Tuleeko sinulla leivottua leipää?

LEPPOISAA LOPPUVIIKKOA!

4 kommenttia:

  1. Jooo, sämpylöitä tehdään täällä usein :).

    Kivaa iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis itsekin alkaa tekemään. Se aloitus muka aina niin vaikeaa.

      Poista
  2. Herkullinen postaus! Jonkin verran tulee leipää/sämpylöitä leivottua, mutta useamminkin niitä voisi leipoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä itsetehdyt voittaa kaupan leivät, joten useammin pitäisi tehdä.

      Poista