torstai 11. joulukuuta 2014

Luumu-kanelikakku


Testasin valion luumu-kanelikakku reseptiä.
Tapansa mukaan tietenkin hieman muokkailen.
Täällä alkuperäinen resepti.
Alkuperäisessä ohjeessa oli vielä kakun päälle puolukkakastike.
Tämä on varmasti hyvä lisäys kakun päälle.
Itsellä jäi kastike tekemättä,
kun kesken kakun leipomisen päätin hakea äidin töistä
ja lähteä heille kyläilemään kakku mukanani.

LUUMU-KANELIKAKKU

Piparimurupohja
150g gluteenittomia piparkakkuja
100gmargariinia
1 tl kanelia

Täyte
4 liivatelehteä
2dl laktoositonta vispikermaa
2 prk (a 200g) valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
1rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Murskaa piparkakut. Kiehauta margariinia ja kaneli kattilassa.
Nosta levyltä. Sekoita sekaan piparimurut.
Taputtele seos leivinpaperilla vuoraton irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
(Itsellä ei kyllä riittänyt reunoille asti)
Paista murupohjaa uunin alatasossa 175 asteessa 7-8min.
Anna jäähtyä.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit.
Kiehauta 1 rkl vettä ja sekoita siihen hyvin puristetut liivatelehdet.
Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
Lisää kermavaahto.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.


Puolukkakastike

4 dl puolukoita
n. 2½ dl vettä
1/2 - 3/4 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä

Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 3 min.
Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla.
Sekoita maissitärkkylys pieneen tilkkaan kylmää vettä.
 Sekoita puolukkamehuun ja anna kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.
Valuta kastikkeesta raitoja kakkupaloille.
Koristele halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä kokonaisilla marjoilla tai suklaalastuilla.










2 kommenttia:

  1. Maistuiko yhtä hyvältä kuin näyttää? Nam :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se hyvää mutta ehkä kaipasi puolukan tai karpalon tuomaa kirpeyttä.

      Poista