keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Suklaa- vaniljavaahto

Mä oon yrittänyt pysyä terveellisessä ruokavaliossa.
Unohtaa herkut tai ainakin minimoida niiden syöminen tosi vähäiseksi.
Mutta eikös tummaa suklaata sanota terveelliseksi?
Tässä siis ohje terveelliseen jälkiruokaan.

Kun niin alkoi tekemään jotain herkkua mieli.
Ja tehdä se vielä itse. Niin tällainen syntyi siitä mitä kotoa löytyi.

150g tummaa suklaata
100g vaniljatuorejuusto
4 rkl tomusokeria
2 dl kermaa

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa.  
 Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri sileäksi massaksi.
Vatkaa joukkoon sulanut suklaa.
Sekoita toisessa kulhossa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
Kääntele suklaaseos kerman joukkoon, niin että ainekset sekoittuvat hyvin.
Nostele jälkiruokakulhoihin. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

4 kommenttia:

  1. Mä en oo kauhean perso makealle ja esimerkiksi suklaata tulee tosi vähän syötyä nykyään. Nyt oon muutaman kerran maistanut Daimin minttu -versiota ja se on ihan liian makeaa mun makuun. Tuollainen vaahto voisi kyllä olla kiva, pitää varmasti kokeilla joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daim minttu, ai että se on hyvää! Oikeasti itsekään en suklaasta älyttömästi välitä. Opin sitä syömään vasta odottaessa kuopusta kun tuli himo Mars-suklaapatukoihin.

      Poista
  2. Iih. Olen ollut jo monta päivää herkkulakossa ja tällaisen piti sitten osua silmiin :)
    Mutta ei, en sorru! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun herkkulakko ei onnistunut. Nyt mä taas yritän pysyä herkuista erossa vaikka niin tekisi mieli leipoakin.

      Poista