tiistai 24. kesäkuuta 2014

Mustikka-vaniljakakku


Maistoin tällaista samanlaista kakkua serkkuni lapsen synttäreillä.
Pitkään aikaan en ole kohdannut tällaista makuyhdistelmää mikä vie mennessään.
Ohjeen sain serkkuni vaimolta, mutta minulle tyypilliseen tapaan hieman tein sinnepäin.

Pohja
n. 200g Digestive-keksejä
75 g margariinia

Täyte
400 g Valion vanilja-tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispikermaa
2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria

Kiisseli
5dl mustikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Hienonna Digestive-keksit ja lisää sula rasva.
Sekoita. Painele seos vuoan pohjalle.

Itse olen alkanut nykyään tekemään pohjan suoraan kakkuvadille.
Irtopohjavuoan reuna voidellaan öljyllä ja siivilöidään päälle tomusokeria.
Voit myös laittaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin ja levittää pohjan tasaisesti siihen.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto. 
Sokerit siivilän läpi koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle.

Laita kattilaan mustikat, sokeri ja perunajauho (huom. suoraan marjoihin).
Anna kiehahtaa. Jäähdytä ennenkuin lisäät täytteen päälle.


NAUTI! 

ps. Tänään on viimeinen päivä osallistua arvontaan.
Jos et ole vielä laittanut arpaa mukaan, voit tehdä sen täällä

12 kommenttia:

  1. Nams! Kaikki kakut jossa on digestive pohja ovat herkkua :))!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, mutta tämä on ihan super herkkua. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

      Poista
  2. Aikasta makean näköinen pläjäys! :)

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyy kokeilla. Ja tosiaan, hyvä idea tehdä pohja suoraan kakkuvadille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti tätä leipoa, niin herkullista.

      Poista
  4. Hyvä idea tuo pohjan tekeminen suoraan kakkuvadille. Kakku puolestaan kuulostaa raaka-aineiltaan ihan yhtä hyvältä kuin miltä se näyttääkin. Täytyy ehdottomasti testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan. On kyllä niiin herkullista. Vaivojen vuoksi sitä välillä joutuu miettimään miten asiat saisi helpommin tehtyä. Enpä tarvitse miestä apuun kun pitäisi pohja siirtää kakkuvadille, kun sen tekee siihen suoraan.

      Poista
  5. Nyt on kyllä niin houkutteleva ohje, että on yksinkertaisesti pakko kokeilla tätä heti itsekin.

    VastaaPoista
  6. Tätä on kyllä pakko testata! On kyllä niin herkullisen näköstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa. Itse suunnittelin kokeilevani juhliin samanlaista mutta eri marjoilla.

      Poista