tiistai 3. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakkaa



Reseptiä katselin useammasta eri ohjeesta,
ja suurinpiirtein näin sen itse tein.

MAIDOTON RAPARPERIPIIRAKKA

2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1½tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 dl kaurajuomaa
75g maidotonta margariinia
raparperia (ei tullut mitattua määrää)

Muruseos 
25g maidotonta margariinia
½dl sokeria
½ dl kaurahiutaleita
½ tl kanelia

Sekoita muruseos pehmeästä margariinista,
sokerista, kaurahiutaleista ja kanelista.

Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen
 jäähtynyttä voisulaa, kaurajuomaa ja jauhoseosta.
Levitä taikina piirakkavuokaa.
Levitä päälle raparperipalat tasaisesti.
Ripottele muruseos raparperien päälle.
Paista piirasta 200 asteessa n. 20minuuttia.



8 kommenttia:

  1. Oi, maidotonta voisikin kokeilla! Sopisi varmasti vatsalle paremmin.. Näitä ihania raparperiherkkuja on nyt monessa blogissa, mutta harmi, kun alkaa omat raparperit jo käydä vähiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ekaa kertaa maidottomana tein, kun kuopuksella maitoallergia pahentunut. Tuo kaurajuoma on kyllä hyvää eikä kyllä maussa mitään huomannut että oli ns. erikoismaitoa. Samoin vaniljakastiketta on maidottomana versiona.

      Poista
  2. Raparperipiirakat on tosi herkullisia! :)

    VastaaPoista
  3. Oi kuinka hyvältä tuo piirakka näyttääkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvää olikin. Koko piirakka meni lähes hetkessä kun oli useampi syöjä ja kerrankin lapsillekin maistui.

      Poista
  4. Laitoin heti testaten (me hukutaan raparperiin), mutta mantelimaidolla kun kaurainen oli loppu.
    Hyvää tuli! Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että reseptejä joku myös testailee. Meillä ei olekaan ollut mantelimaitoa vielä pikkuneidin makutestissä.
      Me ollaan kaikki ihastuttu kauramaitoon tehtyihin lettuihin että sitä mielellään käyttää muuhunkin leivontaan.

      Poista