lauantai 9. toukokuuta 2015

Gluteeniton Vadelma-Daimjuustokakku


GLUTEENITON VADELMA - DAIMJUUSTOKAKKU

Pohja

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon.
Sekoita vielä kevyesti.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka. Kumoa taikina siihen.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa valmis pohja ja irrota vuoasta.
Laita jäähtyneenä takaisin vuokaan, kostuta ja lisää täyte.

Kostutus
maitoa
vaniljasokeria

Täyte

6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
1 limen kuori
2 rkl limemehua + 1 rkl vettä
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 (a 56 g ) Daim-patukkaa
200 g vadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Rouhi Daim-suklaa. Raasta limestä kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma.
Yhdistä tuorejuusto, raastettu limen kuori, sokerit ja Daim-rouhe.
Lämmitä limemehu+ vesi kiehuvaksi. Lisää liivatelehdet hyvin puristaen.
Sekoita täytteeseen. Yhdistä täytteeseen myös kermavaahto.
 Kaada 2/3 osaa täytteestä vuokaan. Lisää päälle jäiset vadelmat (tuoreet marjat sellaisenaan)
 ja laita päälle loput täytteestä. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa.
Koristele ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Ihana resepti. Voisin yllättää työkaverin tällaisella kakulla!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä niin herkkua. Itse myös mietin pitäisikö työkavereille tällainen tehdä, kun pitäisi käydä sanomassa heipat kun hetkeksi jään poissa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle! <3

      Poista
  2. Huippuohje! Tämän voisin tehdä kesäkuun rippijuhliimme :) Kivaa iltaa sinne!

    VastaaPoista