Tuli kokeiltua Valion uuttajouluista rahkaa, luumu-kaneli.
Samoin Valion reseptiä, mikä löytyi joululehdestä.
Tässä ohje teillekin:
1/2 pkt (a 500g) voitaikinalevyjä
100g luumumarmeladia
1½ prk luumu-kanelirahkaa
tomusokeria
Kauli sulatetut voitaikinalevyt 1-2mm:n paksuisiksi.
Ota levystä haluamallasi piparkakkumuotilla kuvioita.
Voitele munalla ja pistele haarukalla.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 13 minuuttia.
(Paistoaika vaihtelee kuvioiden koon mukaan)
Jäähdytä.
Halkaise kuviot terävällä veitsellä.
Lusikoi pohjalle noin 1 tl marmeladia ja 1 rkl luumu-kanelirahkaa.
Sulje kannella ja sihtaa päälle tomusokeria.
Nämä herkut maistuvat varmasti todella hyvältä glögin kanssa.
Itse kuitenkin nautin kaverina kahvia,
ja tietenkin uudesta muumimukista.
Nyt täytyy kiittää teitä lukijoita!
Kaunis kiitos teille jokaiselle!
Jotenkin uskomatonta että 200 virallista lukijaa jo sivuillani,
ja kyllä teitä on siellä muitakin.
Täällä ollut viime aikoina vähän kaikenlaista.
Välillä aika ja inspiraatio ollut kortilla.
Elämä näyttänyt ja muistuttanut taas asioiden tärkeyksistä.
Itselläni taitaa sairauslomailu vain jatkua.
Kunpa vaan osaisi ottaa tämän pelkän loman kannalta.
MUKAVAA ALKAVAA VIIKKOA!
Näyttää kyllä herkulliselta!
VastaaPoistaTsemppiä sulle ja muista ottaa välillä rennosti ♡
Kiitos ! ♥ Yritän muistaa, mutta jotenkin vaikeaa.
PoistaHerkullista kyllä oli. Suosittelen kokeilemaan :)
Tähden muotoisista tuli kyllä tosi söpöt! :)
VastaaPoistaJuu niin tuli. Oli kyllä vaikea täyttää kun tällaisen tarkan pitäisi jokainen tähden sakara saada just oikein ja sopivasti täytetyksi.
PoistaLopulta annoin kyllä itselleni armoa ;) Mietin että sillä perinteisellä piparkakkumuotilla tulisi varmasti myös tosi kivan näköisiä.
Nam mitä herkkua ★
VastaaPoistaKaunista sunnuntaita.
Kiitos. Hyvää herkkua oli :)
PoistaVoi mitä herkkuja! Pitäisi kyllä kokeilla tätä herkkureseptiä! :-P
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! Itsekin varmaan teen vielä uudestaan
PoistaKauniita, näitä on tehtävä!
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa! Jää itselläkin säilytettäviin resepteihin. Vähän jotain uutta mutta kuitenkin tuttua joulun makua.
PoistaNäitä on kyllä pakko kokeilla :)
VastaaPoistaKyllä kannattaa! :)
PoistaVoi nam :)
VastaaPoistaOli kyllä tosiaan nam :)
PoistaNäyttää herkullisille, pitääkinkokeilla.
VastaaPoistaOn kyllä kokeilemisen arvoista.
PoistaNamskis, näpä näyttää kivoilta. Tänä vuonna teen ensimäiset gluteenittomat tortut, tämä voisi olla kiva malli taikinan kokeiluun. Tuo rahka on kyllä hyvää!
VastaaPoistaTuo rahka on tosiaan hyvää! Tullut syötyä sellaisenaankin. Meilläkin on yhdet gluteenittomat tortut tehty, mutta kuulemma oli työläämpää ja vaikeampaa kuin ns. normaalitaikinasta.
Poista