sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Luumu-kanelitähdet

Tuli kokeiltua Valion uuttajouluista rahkaa, luumu-kaneli.
Samoin Valion reseptiä, mikä löytyi joululehdestä.

Tässä ohje teillekin:

1/2 pkt (a 500g) voitaikinalevyjä
100g luumumarmeladia
1½ prk luumu-kanelirahkaa
tomusokeria

Kauli sulatetut voitaikinalevyt 1-2mm:n paksuisiksi.
Ota levystä haluamallasi piparkakkumuotilla kuvioita.
Voitele munalla ja pistele haarukalla.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 13 minuuttia.
(Paistoaika vaihtelee kuvioiden koon mukaan)
Jäähdytä.
Halkaise kuviot terävällä veitsellä.
Lusikoi pohjalle noin 1 tl marmeladia ja 1 rkl luumu-kanelirahkaa.
Sulje kannella ja sihtaa päälle tomusokeria.
Nämä herkut maistuvat varmasti todella hyvältä glögin kanssa.
Itse kuitenkin nautin kaverina kahvia,
ja tietenkin uudesta muumimukista.
Nyt täytyy kiittää teitä lukijoita!
Kaunis kiitos teille jokaiselle!
Jotenkin uskomatonta että 200 virallista lukijaa jo sivuillani,
ja kyllä teitä on siellä muitakin.

Täällä ollut viime aikoina vähän kaikenlaista.
Välillä aika ja inspiraatio ollut kortilla.
Elämä näyttänyt ja muistuttanut taas asioiden tärkeyksistä.
Itselläni taitaa sairauslomailu vain jatkua.
Kunpa vaan osaisi ottaa tämän pelkän loman kannalta.

MUKAVAA ALKAVAA VIIKKOA!

18 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä herkulliselta!
    Tsemppiä sulle ja muista ottaa välillä rennosti ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! ♥ Yritän muistaa, mutta jotenkin vaikeaa.
      Herkullista kyllä oli. Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  2. Tähden muotoisista tuli kyllä tosi söpöt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin tuli. Oli kyllä vaikea täyttää kun tällaisen tarkan pitäisi jokainen tähden sakara saada just oikein ja sopivasti täytetyksi.
      Lopulta annoin kyllä itselleni armoa ;) Mietin että sillä perinteisellä piparkakkumuotilla tulisi varmasti myös tosi kivan näköisiä.

      Poista
  3. Voi mitä herkkuja! Pitäisi kyllä kokeilla tätä herkkureseptiä! :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Itsekin varmaan teen vielä uudestaan

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa! Jää itselläkin säilytettäviin resepteihin. Vähän jotain uutta mutta kuitenkin tuttua joulun makua.

      Poista
  5. Näyttää herkullisille, pitääkinkokeilla.

    VastaaPoista
  6. Namskis, näpä näyttää kivoilta. Tänä vuonna teen ensimäiset gluteenittomat tortut, tämä voisi olla kiva malli taikinan kokeiluun. Tuo rahka on kyllä hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rahka on tosiaan hyvää! Tullut syötyä sellaisenaankin. Meilläkin on yhdet gluteenittomat tortut tehty, mutta kuulemma oli työläämpää ja vaikeampaa kuin ns. normaalitaikinasta.

      Poista