perjantai 15. toukokuuta 2015

Kaikki syö sitä - Bataattiburgeri

Serkkuni juhlissa tarjoiltiin bataattiburgereita.
Niitä kun maistoi niin tiesi heti, että näitä tehdään kotonakin!
Täytyy myöntää, että bataatti oli meille hieman vieras,
mutta onhan se kyllä hyvää.
Ja mikä parhainta, menee myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle!
Kuopuksen kanssa tehtiin jauhelihapihvit itse.

GLUTEENITTOMAT JAUHELIHAPIHVIT

1,5 dl  gluteenitonta korppujauhoja
3 dl kermaviiliä
1 sipuli
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
pippurisekoitusta
paprikajauhetta
700 g jauhelihaa

Sekoita korppujauho ja kermaviili keskenään.
Hienonna sipuli ja lisää joukkoon.
Lisää kananmunat, mausteet ja jauhenliha.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile taikinasta pihvejä.
Kypsennä 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Muuten otin ohjeen Torkkuja ja Nokosia-blogista.

Bataatit:

Osta mahdollisimman pyöreä ja muhkea bataatti.
Pese bataatti kunnolla ja leikkaa siitä sentin paksuisia kiekkoja.
Laita ne vierekkäin pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä.
Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet.

Fetakastike:
 
Murskaa haarukalla 200 grammaa fetaa kulhossa. 
Lisää joukkoon 3 ruokalusikallista turkkilaista jugurttia,
 tuoretta timjamia, suolaa, pippuria, 
tuorepuristettua sitruunamehua ja oliiviöljyä. 
Sekoita.

Sitten vain hampurilaisen väliin salaattia, tomaattia ja vaikka yrttejä.

Lapset meillä eivät oikein innostuneet bataateista,
joten he saivat herkutella muuten samoin
mutta hampurilaisleivillä.

Tässä vaikka ruokavinkki tulevalle viikonlopulle!

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niin herkkua! Alkoi tehdä taas mieli kun teki tämän postauksen :)

      Poista
  2. Oho, mä en ole näistä kuullutkaan! Meillä syödään kyllä bataattia paljon, sitä on aina jääkaapissa, mutta nämä burgerit ovat menneet ihan ohi. Enkä muuten olekaan ajatellut, että korppujauhojahan voi olla gluteenittomana! Näitä täytyy kyllä kokeilla! :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, ja minä ajattelin että me ollaan jotain myöhäisheränneitä tämän asian suhteen :D Löytyy niitä gluteenittomina. Meilläkin vasta opetellaan tähän ruokavalioon yhden perheenjäsenen "sairastumisen" myötä. Hyvää viikonloppua!

      Poista
  3. Bataatti on niin mun herkkua, kiitos tästä reseptistä! Meillä muuten lapset syö bataattia sellaisenaan jopa mielummin kun porkkainoita - varsinkin jos ne on leikannut suikaleiksi veteen muutamaksi tunniksi jääkaappiin niin että ovat oikein mehukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, nekö maistuu hyviltä sillainkin! Meillä lapset tykkää syödä sellaisenaan porkkanoita ja kukkakaali on myös yksi herkku. Toinen tyttö ei tykkää keitetyistä porkkanoista. Täytyypä tuota bataattiakin kokeilla tarjota ns. raakana, jos silloin maistuisi paremmin.

      Poista
  4. Makoisalta näyttää! Vesi tulee kielelle :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin makoisaa, että vesi täälläkin nousi kielelle kun tätä postausta teki! Kivaa viikonloppua myös sinulle! <3

      Poista
  5. Oi namskis! Täytyykin kokeilla, itse pidän myös bataatista. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ja voihan tuohon bataatin väliin laittaa muutakin kuin jauhelihapihvin. vaikka kanaa tai kalaa.

      Poista
  6. Näyttääpä hyvältä. Pitääköhän munkin maistaa, jos kerta muutkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma tämä joku hittiruoka on avokadopastan jälkeen, jota en kyllä itse ole vielä kokeillut.
      Kannattaa maistaa!

      Poista