Reseptiä katselin useammasta eri ohjeesta,
ja suurinpiirtein näin sen itse tein.
MAIDOTON RAPARPERIPIIRAKKA
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1½tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 dl kaurajuomaa
75g maidotonta margariinia
raparperia (ei tullut mitattua määrää)
Muruseos
25g maidotonta margariinia
½dl sokeria
½ dl kaurahiutaleita
½ tl kanelia
Sekoita muruseos pehmeästä margariinista,
sokerista, kaurahiutaleista ja kanelista.
Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen
jäähtynyttä voisulaa, kaurajuomaa ja jauhoseosta.
Levitä taikina piirakkavuokaa.
Levitä päälle raparperipalat tasaisesti.
Ripottele muruseos raparperien päälle.
Paista piirasta 200 asteessa n. 20minuuttia.
Oi, maidotonta voisikin kokeilla! Sopisi varmasti vatsalle paremmin.. Näitä ihania raparperiherkkuja on nyt monessa blogissa, mutta harmi, kun alkaa omat raparperit jo käydä vähiin! :)
VastaaPoistaItsekin ekaa kertaa maidottomana tein, kun kuopuksella maitoallergia pahentunut. Tuo kaurajuoma on kyllä hyvää eikä kyllä maussa mitään huomannut että oli ns. erikoismaitoa. Samoin vaniljakastiketta on maidottomana versiona.
PoistaRaparperipiirakat on tosi herkullisia! :)
VastaaPoistaOn kyllä. Alkukesän herkku :)
PoistaOi kuinka hyvältä tuo piirakka näyttääkään.
VastaaPoistaKiitos. Hyvää olikin. Koko piirakka meni lähes hetkessä kun oli useampi syöjä ja kerrankin lapsillekin maistui.
PoistaLaitoin heti testaten (me hukutaan raparperiin), mutta mantelimaidolla kun kaurainen oli loppu.
VastaaPoistaHyvää tuli! Kiitos! :)
Kiva kuulla että reseptejä joku myös testailee. Meillä ei olekaan ollut mantelimaitoa vielä pikkuneidin makutestissä.
PoistaMe ollaan kaikki ihastuttu kauramaitoon tehtyihin lettuihin että sitä mielellään käyttää muuhunkin leivontaan.